Keverje simára a kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt a citromlével, majd keverje a sajtkrémhez a szárított fűszernövényeket, és ízesítse a keveréket paprikával, sóval, borssal ízlés szerint. Töltse a krémet kicsi üvegekbe. Negyedelje fel a mini paradicsomokat, a retket és egyenlő mennyiségben helyezze el belőlük az...

Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton. Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és...

Fazékban sertészsírt hevítünk, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Tovább pirítjuk tisztított és kockára darabolt sárgarépával, fehérrépával, karalábéval, és zellerrel. Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt lapockát, beáztatott fejtett babot, zúzott fokhagymát. Sóval, őrölt feketeborssal fűszerezzük, majd rászórjuk a finomra aprított petrezselyem- és zeller...

Reszeljük le és facsarjuk ki a nyers burgonyát, majd törjük össze a főtt burgonyát. Keverjük össze a kétféle burgonyát, adjuk hozzá a tojást és a tejszínt. Keverjük hozzá az apróra kockázott zöldséget és a finomra vágott zöldfűszereket. Jól keverjük el, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval....

A hús: sózzuk meg a húst és forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg. Aztán kissé borsozzuk, dörzsöljük be rozmaringgal, zúzott fokhagymával és egy kis olajjal, majd süssük 85°C-on 35 percig, amíg még véres, vagy félig átsütött. (maghőmérséklet 65-70 °C). A meggy: egy serpenyőben karamellizáljuk meg a...

A töltelékhez felaprítjuk a hagymát, a gombát és a zellerszárat. Összekeverjük a káposztával. Hozzáadjuk a mogyorót és a szőlőt, egy kis sóval és borssal ízesítjük. A fácánt leöblítjük hideg vízzel majd szárazra törölgetjük. Óvatosan megtöltjük a káposztás keverékkel. Sóval és borssal fűszerezzük, és néhány babérlevelet...

Nagy lábasba tesszük a megmosott, kötözött húst, mellé dobjuk a salottát, a feldarabolt zellert, a babért, a borsot, a borókabogyót és a rozmaringot, felöntjük a borral és annyi alaplével, hogy a húst mindenhol ellepje. Lefedve hűtőben 1-2 napig pácoljuk, közben néha átforgatjuk benne. Sütés előtt...