"Mákos guba" A kalács héját levágjuk, majd felkockázzuk a belét. Készítünk egy ízes-édes tejet a többi alapanyagból, ha kihűlt összekeverjük a tojással és jó alaposan beáztatjuk. Folpack fóliával egy kb 8 cm átmérőjű tekercset készítünk, amit jó szorosan feltekerünk és gőzöljük, 100C-on 30 percig. Kihűlve szeleteljük, vajon finoman...

Házi lazacgravlax A sót, cukrot, fűszereket, és a citrushéjakat összekeverjük, egy tepsibe egy részét beleöntjük, majd rátesszük a lazacfilénket és a maradékkal teljesen beterítjük a halat. Ebben a pácban 48 óráig hagyjuk, majd lemossuk, leitatjuk, lebőrözzük és vékonyan felszeleteljük. Bébispenótos-grapefruit saláta A spenótot egy tálcára kiterítjük, az endívialeveleket széttépve...

Glasszírozott borjú stefánia A borjú stefániát alaposan, forró serpenyőben, körbe pirítjuk, ha szeretnénk kötözőzsineggel megkötözhetjük, hogy a brézelés közben megtartsa a formáját, de elhagyható. A húst egy fém lábosba tesszük, amibe majd mindent el tudunk majd helyezni. A hagymát és a répát megpirítjuk, a hús mellé tesszük a...

A libamájat 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben oldalanként kb. 30 másodperc alatt kérget sütünk, majd 50-60°C-os sütőben 5-10 percig pihentetjük. A kalácsszeleteket serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. 100 g cukorból és vízből szirupot főzünk. 50 g kakukkfüvet finomra vágunk és a 50-60°C-ra hűlt cukorszirupba keverünk. Nagyobb mennyiség készítése...

A mákot vízzel 30 percig főzzük, majd blenderben cukorral együtt finomra daráljuk a kapott sűrű masszát. Beáztatott, kicsavart zselatinlappal és tejszínnel egyneműsítjük. Lehűtjük, majd habbá verjük. Az elemek összeállításához keressünk egy szép kelyhet vagy poharat. Alulra kerüljön a sűrű szilva, rá a ropogós dió crumble, az almaragu...

Nagy, 30-40 cm átmérőjű gyorsforralóban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne aranybarnára a fokhagymát. Rátesszük a rákokat, és amikor már szépen megpirultak hozzáadjuk a kagylókat, tintahalat és a babérlevelet is. Amikor a kagylók kinyíltak, felöntjük meleg alaplével, paradicsomkonzervvel, és beleszórjuk a felcsíkozott bazsalikomleveleket. Ízlés szerint sózzuk. 1 perc...

A báránybordákról levágjuk a felesleges faggyús, inas részeket, lepirítjuk egy kislábasban és a kevés lével 1-2 órát főzzük alaplének. A bordákat sózzuk, borsozzuk, egészben, forró serpenyőben jól körbepirítjuk, a csontos részen kicsit hosszabb ideig. 160°C-os sütőben ízlés szerint 10-20 percig sütjük, 4-5 percig pihentetjük. Saját kisült zsiradékjával átlocsolgatjuk, majd a...

A mangó húsát a maracuja – szűrőn áttört, mag nélküli – húsával teljesen egyneműre turmixoljuk. Amennyiben túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk. A török mogyorót 160°C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Majd aprítóban durva morzsát készítünk belőle. A kenyeret felszeletelve olívaolajon megpirítjuk. A libamájat...