Nagy, 30-40 cm átmérőjű gyorsforralóban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne aranybarnára a fokhagymát. Rátesszük a rákokat, és amikor már szépen megpirultak hozzáadjuk a kagylókat, tintahalat és a babérlevelet is. Amikor a kagylók kinyíltak, felöntjük meleg alaplével, paradicsomkonzervvel, és beleszórjuk a felcsíkozott bazsalikomleveleket. Ízlés szerint sózzuk. 1 perc...

Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át. Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket,...

A megmosott krumplikat törölgesse szárazra, majd csomagolja be őket egyenként olívaolajjal lekent alufóliába. Süsse őket előmelegített sütőben 200 °C  fokon (alsó és felső lángon is) kb. 45-50 percen át. A sütési idő elteltével szúrjon beléjük fogpiszkálót, hogy jól átsültek-e. Vegye ki a krumplikat az alufóliából. Keverje...

Kés segítségével vágd le a homár farkát középen. Hasonlóan járj el a fejjel is: középen vágd ketté. Óvatosan válaszd le a húst a két fél páncélról. Csavard meg a homár karmait. A legnagyobb karomdarabot helyezd a végéhez, és kissé törd meg a késsel. Távolítsd...

Pirítsa meg a marhahúst, enyhén sózza-borsozza, majd süsse a sütőben kb. 12 percen át 120 °C fokon. Az óriás rákokat is pírítsa meg egy serpenyőben, és enyhén sózza meg őket. Szaggasson vagy vágjon ki körszeleteket a toast kenyérből és enyhén pirítsa meg őket a sütőben, vagy...

Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton. Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és...