"Mákos guba" A kalács héját levágjuk, majd felkockázzuk a belét. Készítünk egy ízes-édes tejet a többi alapanyagból, ha kihűlt összekeverjük a tojással és jó alaposan beáztatjuk. Folpack fóliával egy kb 8 cm átmérőjű tekercset készítünk, amit jó szorosan feltekerünk és gőzöljük, 100C-on 30 percig. Kihűlve szeleteljük, vajon finoman...

Házi lazacgravlax A sót, cukrot, fűszereket, és a citrushéjakat összekeverjük, egy tepsibe egy részét beleöntjük, majd rátesszük a lazacfilénket és a maradékkal teljesen beterítjük a halat. Ebben a pácban 48 óráig hagyjuk, majd lemossuk, leitatjuk, lebőrözzük és vékonyan felszeleteljük. Bébispenótos-grapefruit saláta A spenótot egy tálcára kiterítjük, az endívialeveleket széttépve...

Glasszírozott borjú stefánia A borjú stefániát alaposan, forró serpenyőben, körbe pirítjuk, ha szeretnénk kötözőzsineggel megkötözhetjük, hogy a brézelés közben megtartsa a formáját, de elhagyható. A húst egy fém lábosba tesszük, amibe majd mindent el tudunk majd helyezni. A hagymát és a répát megpirítjuk, a hús mellé tesszük a...

A libamájat 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben oldalanként kb. 30 másodperc alatt kérget sütünk, majd 50-60°C-os sütőben 5-10 percig pihentetjük. A kalácsszeleteket serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. 100 g cukorból és vízből szirupot főzünk. 50 g kakukkfüvet finomra vágunk és a 50-60°C-ra hűlt cukorszirupba keverünk. Nagyobb mennyiség készítése...

Elkészítés: A panettoniból vágott cikkeket egy kis vajon, serpenyőben megpirítjuk. A mascarponét kikeverjük a narancs reszelt héjjával, és a narancs lekvárral. Ízlés szerint tovább édesíthetjük. Kihabosítjuk, majd tálalásig hűtőben tartjuk. A bazsalikom leveleket finomra aprítjuk, majd elkeverjük apróra tört pekán dióval és a kristálycukorral. Óvatosan...

A tejet és a tejszínt a vanília rúd kikapart magjaival felfőzzük. Habüstben a cukorral felhabosítjuk a tojássárgáját, majd a tűzről levett, kicsit visszahűlt tejes alaphoz keverjük. Amennyiben aszalt gyümölcsökkel gazdagítjuk, ezeket szórjuk először sütőformák aljába, majd osszuk el a brulée alapot rajtuk (lehetőleg teljesen...