"Mákos guba" A kalács héját levágjuk, majd felkockázzuk a belét. Készítünk egy ízes-édes tejet a többi alapanyagból, ha kihűlt összekeverjük a tojással és jó alaposan beáztatjuk. Folpack fóliával egy kb 8 cm átmérőjű tekercset készítünk, amit jó szorosan feltekerünk és gőzöljük, 100C-on 30 percig. Kihűlve szeleteljük, vajon finoman...

Házi lazacgravlax A sót, cukrot, fűszereket, és a citrushéjakat összekeverjük, egy tepsibe egy részét beleöntjük, majd rátesszük a lazacfilénket és a maradékkal teljesen beterítjük a halat. Ebben a pácban 48 óráig hagyjuk, majd lemossuk, leitatjuk, lebőrözzük és vékonyan felszeleteljük. Bébispenótos-grapefruit saláta A spenótot egy tálcára kiterítjük, az endívialeveleket széttépve...

A kalácsot 1*1cm-es kockákra vágjuk, tepsin 180°C-os sütőben megpirítjuk, majd megszórjuk darált mákkal. A vaníliát hosszában kettévágjuk és felfőzzük a tejszínnel, amit a vaníli rúd eltávolítása után a kalácsra öntünk. Át keverjük, hogy mindegyik darabka elázzon. A tojások sárgájából, a cukor feléből, reszelt citromhéjjal, a...

A cukrot egy kis lábasban karamellizáljuk, beletesszük a finomra vágott shalottát, felöntjük ecettel, alaplével, és hozzáadjuk a 3 db narancs levét és 2 db reszelt héjat, a csillag ánizst és a szecsuáni borsot. Addig forraljuk, amíg kb. 4 dl- re redukálódik, a fűszereket eltávolítjuk. Vízben...

A rákokat megpucoljuk, héjukat kevés olajon, kislábasban megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 5 percig forraljuk, leszűrjük, és a levet megőrizzük későbbi felhasználásra. Fazékban, kevés vajon megpirítjuk a garnéla farkakat, kiszedjük, és tálalásig félre tesszük. Ugyanabban a fazékban, még hozzáadott vajban megpároljuk a feldarabolt pórét, szár...

A paradicsomokat felezzük, vágott felükkel felfelé szilikon lapra tesszük, sózzuk, enyhén cukrozzuk. Rámorzsoljuk a kakukkfűvet, kevés olívaolajat csepegtetünk rá. 120°C-os sütőben 1-2 órán át szárítjuk. A kenyeret kiszúrjuk, jól megkenjük olívával és 180°C-os sütőben, tepsin, megpirítjuk. A kecskesajtot átkeverjük, és kb. 2mm vastagon a pirítósokra kenjük. A tonhalat...

Kevés mogyoróolajon enyhén megpirítjuk a finomra vágott shalottát, fokhagymát, az újhagyma fehér részét, valamint az apró kockára vágott szárzellert. Ráborítjuk az átválogatott, megtisztított kagylókat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a sáfrányt és letakarva 3-4 percig pároljuk. Fedő nélkül átforgatva pár percig tovább főzzük, hogy az...

A bélszínt lehártyázzuk, fejét leválasztjuk, borsozzuk, majd száraz, forró serpenyőben körbe pirítjuk. Ezt követően 160°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Sütés után 5 percig pihentetjük, majd daraboljuk és majd csak tálaláskor szórjuk meg sópehellyel. Amíg a hús pihen, a vajas tésztalapokból sütőformában kosárkákat sütünk. ...