Kollekció

A tejet és a tejszínt a vanília rúd kikapart magjaival felfőzzük. Habüstben a cukorral felhabosítjuk a tojássárgáját, majd a tűzről levett, kicsit visszahűlt tejes alaphoz keverjük. Amennyiben aszalt gyümölcsökkel gazdagítjuk, ezeket szórjuk először sütőformák aljába, majd osszuk el a brulée alapot rajtuk (lehetőleg teljesen...

Vágjuk apró darabokra a bevonó csokoládét. Melegítsük a tejszínt nyeles lábasban, majd adjuk hozzá a vajat. Lassan olvasszuk fel a bevonó csokoládét a meleg tejszínben. Ízesítsük egy kis fahéjjal és narancslikőrrel, majd jól keverjük össze. Hagyjuk a trüffelmasszát körülbelül 2 órát hűlni a hűtőben. ...

A bort egy edénybe öntjük, és beletesszük a narancsszeleteket. A szagos mügét csomóba kötjük, és fejjel lefelé az edénybe függesztjük. Figyeljünk arra, hogy a szárának a vége ne lógjon bele az italba, mivel keserű anyagok oldódhatnak ki belőle. Ezután fél órát állni hagyjuk. Fél óra...

Vágjuk a lazacot vékony szeletekre, és enyhén fűszerezzük sóval és borssal. A tésztalapokat tetszés szerint méretre vágjuk, és sós vízben előfőzzük. Tisztítsuk meg, és blansírozzuk a spenótot. Ezután kockázzuk fel a vöröshagymákat, és pároljuk meg a vajban. Szórjunk rá lisztet, és rövid ideig kevergetve pároljuk tovább. Öntsük...

Puhítsuk meg a polipot: ütögessük sodrófával, vagy fagyasszuk le két napra, majd olvasszuk fel hűtőben a főzés időpontja előtti napon. A félbevágott vöröshagymákat tegyük egy lábasba, majd adjunk hozzá vizet. Amikor elkezd forrni, tegyük bele a polipot. Fogjuk meg a fejénél, majd merítsük a karjait a vízbe...

Tegyük a gyömbérszeleteket és a cukrot egy long drinkes pohárba. Öntsük bele a teát és a gint, keverjük össze az uborkával és a citromhéjjal, majd tegyük bele a jégkockákat is. Javaslatunk: díszítsük édesgyökérrel....