Reszelje le, majd csavarja ki a nyers burgonya levét, a főtt burgonyát pedig törje át. Keverje össze a nyers és főtt burgonyát, adja hozzá a tojást és a tejszínt. Keverje hozzá a zöldségeket és a fűszernövényeket. Alaposan keverje össze a hozzávalókat, ízesítse sóval, borrsal, szerecsendióval. Öntse a masszát kis...

A meghámozott burgonyákat sós vízben főzze puhára. Öntse le a főzővizet, és hagyja a gőzben szárazra hűlni, majd pürésítse finomra. Válassza ketté a tojásokat, verje habosra a vajat. Egyenként adja a vajhoz a tojássárgákat, majd adja a vajat és a tojássárgákat a krumplihoz. Keverje a masszához...

Verje fel a tojássárgákat és a cukrot habos keverékké. Keverje bele a mascarponét és verje tovább kézi robotgéppel addig, amíg a massza szilárd nem lesz. Keverje össze a kávét és a málnalikőrt, és áztassa bennük a a babapiskótákat. Helyezze a krémet, a beáztatott babapiskótát és a...

Tegye a rizst egy szűrőbe és addig öblítse hideg folyó víz alatt, amíg a szűrőből távozó víz többé-kevésbé tiszta nem lesz. A rizst alaposan hagyja lecsöpögni, majd forralja fel kb. 300-400 ml vízben, helyezzen a lábosra fedőt, és hagyja lassú tűzön főni kb. 15 percig....

Keverje simára a kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt a citromlével, majd keverje a sajtkrémhez a szárított fűszernövényeket, és ízesítse a keveréket paprikával, sóval, borssal ízlés szerint. Töltse a krémet kicsi üvegekbe. Negyedelje fel a mini paradicsomokat, a retket és egyenlő mennyiségben helyezze el belőlük az...

1. variáció: vaníliás créme brülée Először kis ideig lassú tűzön forralja a tejszínt, a tejet, a magjától kikapart vanília rudat, és hagyja a keverék ízvilágát kicsit összeérni. Verje fel a cukrot és a tojássárgákat habosra, vízfürdő fölött. Apránként adja a tejszínes-tejes keveréket a cukros tojáshoz. Kevergesse folyamatosan a masszát, amíg ráfújással...

A bort egy edénybe öntjük, és beletesszük a narancsszeleteket. A szagos mügét csomóba kötjük, és fejjel lefelé az edénybe függesztjük. Figyeljünk arra, hogy a szárának a vége ne lógjon bele az italba, mivel keserű anyagok oldódhatnak ki belőle. Ezután fél órát állni hagyjuk. Fél óra...

A liszteket, a porcukrot, a fűszereket, a sót és a szódabikarbónát nagyobb tálba szitáljuk. A mézet a vajjal meglangyosítjuk, a tojást villával elkeverjük. A lisztet, a mézes vajat és a tojást alaposan összedolgozzuk. A tésztát folpakkal letakarva néhány órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 190 fokra....

A nyársakat vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a nagyobbakat 4 felé daraboljuk, az epreket 1-1 pandanlevélbe csomagoljuk. Mindegyikből egyet nyársra húzunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, 1-2 perc alatt átpirítjuk benne a szezámmagot, és a nyársakat kb. percenként forgatva megsütjük benne a gyümölcsöket; vigyázni kell, mert...